Doelstellingen van de Stichting GOUD

"de mens in nood geholpen".

   Stichting "GOUD"  Gaan-Ondernemen-Uitdragen-Delen.

   Dit staat voor de bijbelse opdracht van Math. 25 vers 35 t/m 40. En deze opdracht luid

   • Zij die honger hebben te eten geven.
   • Zij die dorst hebben te drinken geven.
   • Zij die vreemdeling zijn onderdak geven.
   • Zij die naakt zijn kleding geven.
   • Zij die ziek zijn verzorgen.
   • Zij die gevangen zijn bezoeken.

  En dan zal onze hemelse Vader zeggen, al wat u gedaan heeft   voor één van hen, hoe onbelangrijk hij ook was, dat hebt u   voor Mij gedaan. Het is heerlijk en verrijkend om de gave en   talenten die je hebt meegekregen in te zetten in het liefdevol omzien naar mensen. En daarin Ga je, Onderneem je, draag je Uit en Deel je.

 

 

HELP !!  Wij zijn dringend op zoek naar "maandsponsors"  tbv het project "Salard" (kijk onder kopje Projecten)  Om dit mooie project in stand te houden en een stuk continuiteit te geven zijn wij dringend op zoek naar mensen die bv een klein vast bedrag per maand willen bijdragen voor dit werk. Hier zullen wij en alle kinderen in het project geweldig blij mee zijn. Doe je mee!!  onder de knop "giften en contact" staan de ondersteunings mogelijkheden. 

bvb heel heel veel dank!!

 

 

 

Oprichting stichting GOUD.

 

Na diverse noodhulp activiteiten in de jaren daarvoor, hebben we in 2006 stichting G.O.U.D. opgericht. In samenwerking met stichting Proplan in Gouda zijn er mooie activiteiten mogelijk geweest, o.a. in het begin een grote actie met levensmiddelen en kleding enz. voor in een door burgeroorlog getroffen gebied in Kroatie "de Kraijna". De eerste actie was net na de balkan oorlog toen vele vluchtelingen voorzichtig weer terug naar hun gebied hun huis gingen. Daar was niets meer, alles kapot geschoten of in brand gestoken. we deden in de omgeving hier een oproep voor de terugkerende vluchtelingen om levenspakketten te maken en/of geld voor transport van de goederen. We starten na gebed om een zegen op de inzameling met bescheiden verwachting.Maar wat gebeurde overtrof al onze verwachtingen. Daar wij hoopte op een 25 tot 50 levenspakketten werden dat er honderden. Wij hadden de hoop op ƒ 2.500,-  kwam er een 0 achter en kwam er aan gelden binnen maarliefst ƒ 25.000,- . Dat overtrof al onze verwachting en we hebben menig keer in die tijd moeten denken aan de wonderbare spijzigingen door Jezus. Later hebben we met stichting Proplan in dat gebied nog een landbouw-machine project opgestart. We hebben van diverse bedrijven en particulieren voldoende giften gehad om uiteindelijk met 3 grote trailers vol met traktoren en landbouwmachines naar het gebied af te reizen. Deze zijn toen uitgezet in een soort coöperatieve vorm, onder een aantal geselecteerde boeren die daar voor in aanmerking kwamen. Deze boeren moesten vervolgens weer gratis loonwerk doen met deze machines bij boeren die geen trekker of machine hadden. Een heel mooi project wat mensen weer samen bracht na die vreselijke dingen die gebeurt waren. We hebben met veel vreugde aan dit project gewerkt. Ook hebben we nog jaren lang een jonge vrouwelijke evangelist ondersteun die o.a. veel heeft gedaan onder de kinderen in die streek. 

 

In 2004 gebeurde er een vreselijke ramp in de Indische oceaan. Een tsunamie van ongekende kracht bracht een verschrikking over dit werelddeel en de gevolgen waren ongekend. Via Wim Pronk van stichting Proplan was er contact met een veldwerker in Sri Lanka. Een actie werd opgestart en vele mensen uit de regio gaven ruimhartig gehoor aan deze actie en zo konden we met elkaar ons steentje bedragen vanuit Kockengen en omstreek.

 

Dit waren zo de eerste hulpacties waarna stichting G.O.U.D. is opgezet. Wil u meer weten van onze stichting, neem dan kontakt met ons op. Fam. van Vliet 06-13013795  Fam Seeleman 06-50218724

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hieronder een stukje geschiedenis van hoe het project in Salard te Roemenie is begonnen.

Geschreven door fam.Timmer.

 

In maart 2001 zijn Clara en Rene Timmer met het gezin, na jaren Gods roeping te hebben ervaren, in Salard komen wonen. Zij verhuisden van Voorthuizen naar Salard. In eerste instantie dachten ze hier een akkerbouwbedrijf op te starten. Maar door vele dingen, tegenslagen, misoogsten e.d en jarenlange strijd konden ze niets anders dan te stoppen met het akkerbouwbedrijf eind 2008.

 

Maar wat mochten ze Gods hand in deze jaren gaan zien in vele dingen. Ook gaf God hun opeens heel veel liefde voor de zigeunerbevolking hier. God stuurde ze al heel snel kinderen, jeugd en later ook volwassenen op hun pad. En door deze contacten kregen ze verzoeken om hulp binnen. Op allerlei gebied. En al snel kregen zij zoveel aanvraag dat het voor hunzelf niet meer mogelijk was om alles te financieren. Familie van Clara en Rene richtte toen de stichting S.O.S op.(Stichting Ondersteuning Salard), zodat mensen giften konden gaan geven voor dit werk hier. De hulpverlening groeide toen op allerlei manieren. En al snel werd het een dagtaak, wat ze niet als familie meer alleen konden doen. Wat waren ze blij met verschillende meisjes uit de zigeunerbevolking die hun wilde helpen toen, maar ook nu nog. Na vier jaar hield de stichting S.O.S op. Maar God niet. God gaf ze toen via vrienden de mogelijkheid om met Zijn werk en Zijn plan onder Stichting GOUD in Kockengen te komen. En ze zijn daar heel dankbaar voor. We mogen samen Gaan, Ondernemen, Uitdragen en Delen hier onder de zigeunerbevolking van Salard en soms ook omstreken.

 

In de tijd dat we nu onder Stichting GOUD vallen mogen we Gods plan van een clubhuis opbouwen zien gebeuren. Iets wat al heel lang een droom was om de groeiende aantal activiteiten,(dagelijkse recepten, eten,kaarsen e,d vragen aan huis, kinderclub, jeugdclub e.d) die voorheen gewoon bij ons thuis afspeelden, nu een eigen plekje te geven. Maar ook verschillende activiteiten die al heel lang een verlangen waren, maar die door ruimte gebrek geen kans hadden. ( en dan denken we vooral aan: huiswerkbegeleiding en peuterspeelzaal)

 

Daarom is het zo mooi om in de afgelopen jaren Gods werk hier te zien ontwikkelen door diverse mensen, werkgroepen, organisaties, bedrijven, sponsors, subsidies, plaatselijke bevolking e.d.  God brengt echt voor Zijn plan mensen bij elkaar uit allerlei plaatsen,gebieden en kerken voor Zijn plan met de zigeunerbevolking hier. En we zijn blij en dankbaar om als team hiervan mee te genieten. En hopen echt nog meer van Gods liefde en wonderen mee mogen te gaan maken voor de mensen hier. Groot of klein, dat maakt niet uit.

 En nu zijn wij Domien en Inci veder gegaan met het werk wat Clara en Rene hier deden.

Clara & Rene  Inci & Domien

 

ANBI

GIFTEN

ADRES

Onze stichting heeft van de belastingdienst de status gekregen van ANBI, daardoor kunt u de giften die u schenkt aftrekken van uw inkomstenbelasting.
RSIN nummer : 815683066

Wilt u Stichting Goud financieel ondersteunen? Dan kan dat door een gift over te maken naar:

 

Bankgegevens Rabobank Kockengen

Rekeningnummer: NL32RABO0332833348

T.n.v. Stichting Goud Kockengen + Vermelding van de naam van het project.

Stichting Goud Kockengen.

p/a Nijverheidsweg 7

3628 GD Kockengen

Tel: 0346-241061

Mob:06-50218724

© Stichting GOUD Kockengen